Kävin viemässä lampaille kuivia leipiä ja Riva pääsi taas vaihteeksi mukaan. Kesätytöt lähtee kohta joten tämä oli vuoden viimeisiä paimennustreenejä.

Kokeiltiin taas hakukaaria, Riva alkaa päästä niiden makuun. Oli koko ajan lähdössä ja sai jatkuvasti muistuttaa että vasta luvalla. Viimeksi se pääsi yllättämään niillä ja teki odottamattoman hienoja, nyt sitten meinasin taas rohmuta liian vaikeita ja tuli muutama vähemmän onnistunut ja niiden seurauksena kummallakin turhautumiskäyrä nousussa. Mutta ei mennyt yli :-), helpotin treeniä, saatiin onnistunut ja siitä palkaksi peruskuljetusta ja homma pysyi kasassa.

Pisimmät oli varmaan myötäpäivään sen 70-80 metriä, vastapäivään jos yrittää liian kaukaa lähettää niin meinaa leikata edestä. Lyhyemmillä sitten pysyy oikeassa suunnassa, mutta menee tiukemmin kuin vastaavalta etäisyydeltä myötäpäivään, pientä edistystä kuitenkin siinäkin nähtävissä. Ja myötäpäivään pysyy kaarella, katse pois eläimistä, jonnekin klo 10, sen jälkeen alkaa vilkuilla sisään. Tosin siihen voi vaikuttaa sekin että lampaat lähtee omia aikojaan jo tulemaan kun ei ole apukoiraa/ihmistä pitämässä niitä paikoillaan. Nostoissakin on hidastamista nähtävissä, vaikka ei vielä ihan sillä tavalla säätele painettaan kuin vaikka kuljetuksessa.

Viime vuonnakin parhaiten homma tuntui toimivan loppusyksystä. Toivottavasti ensi keväänä kuitenkin päästään jatkamaan vähän paremmalla asenteella kuin tänä keväänä, oli se alkuun melkoista vääntämistä. Toisaalta siihen nähden on eteenpäin tultu melkoisesti kesän aikana.