Olin viikonloppuna seuraamassa tottelevaisuusseminaaria, vetäjinä Mia Skogster ja Helena Salonen. Molemmat ovat kilpailleet mm-tasolla menestyksekkäästi malinoisiensa kanssa ipossa.

Alkuun pieni teoriajohdanto ja sen jälkeen kumpikin näytti omilla koirillaan että kuinka se tehdään, esiteltävänä oli sekä kilpakoirat että nuoret tulevaisuuden lupaukset. Tuolta Annen ja bortsujen blogista löytyy varsin selkeä ja kattava kooste teoriaosuudesta, joten laiskana en rupea sitä uudelleen kirjoittamaan. Kateudella katselin mitä Mia oli saanut aikaan nuoren Aimee-nartun kanssa. Normaalisti Mia aloittaa koulutuksen ihan pikkupennusta, heti luovutusiässä, ruokaa hyväksi käyttäen ja n. vuoden iässä siirrytään sitten saalispalkkaukseen. Tarhassa kasvaneen ja vasta kuukausi sitten vuodenikäisenä Suomeen muuttaneen Aimeen kanssa Mia kuitenkin aloitti suoraan saalispalkalla, koska sillä oli kuitenkin hyvät leikkihalut ja ikää jo se vuosi. Vaikka kyseessä oli vilkas koira ja treeni oli lyhyt ja nopeatempoinen, ei siinä ollut mitään häsläämistä vaan yleisilme oli intensiivinen mutta harmooninen. Taitava ohjaaja hallitsi koko ajan itsensä, palkkaushetken ja pystyi esim. palkkaussuuntaa hyödyntämällä muokkaamaan koiran suoritusta niin vaivattoman näköisesti.

Nyt vähän harmittaa etten yrittänyt saada koirapaikkaa, vaan menin vain kuunteluoppilaaksi. Tykkäsin Mian tavasta käsitellä koiria ja kouluttaa. Mutta ehkä joskus toiste sitten.

Kirjoittelen lisää ajatuksia seminaarista myöhemmin.