Kouvolassa oli rajoittamaton hakukoe, mutta yllättävän vähän koiria (4 voi, 3 avo ja 2 alo). Haussa tottiksen tuomaroi Olli Paasonen, joka olikin tosi mukava, asiallinen mutta leppoisa tuomari, ja maastot Vesa Häkkinen.

Tottiksesta 92 pistettä, meinasi vähän jännittää miten koira suhtautuu keväisen korvatulehdusepisodin jälkeen paukkuihin. Avoimen luokan koirat meni tottikseen kolmen kierrolla ja isoimmalla numerolla meille osui eka "lepovuoro". Järkevää tai ei, jäin Rivan kanssa kentän laidalle, laitoin sen maahan ja remmin jalan alta. Siinä sitten kuunneltiin ekana suorittavan koiran paukut. Ekaan ei reagoinut, tokalla yritti pompata ylös, remmi piti vastaan ja käskin rauhallisesti takaisin maahana. Siinä sitten oltiin vielä hetki, ennen kuin vapautin sen ja mentiin syrjemmälle haistelemaan puskia. Merkkaillessaan Rivan töpö oli niin pystyssä kuin olla voi ja turpeet lensi, joten ei se ihan tajuttomassa paineessa ollut.

Sitten suoritusvuoroon kentälle. Seuraaminen oli läpi tottiksen kerrassaan surkeaa verrattuna Rivan normaaliin, väljää ja kontakti häilyvää, pysyi kuitenkin matkassa paukkujenkin kohdalla. Luulen että tuo seuraamisen huonous johtui siitä että kyllä se vähän niistä paukuista painetta otti, mutta onneksi toimintakyky riitti. Seuraamisen jälkeen Riva ennakoi eteenmenoa ja edisti ihan reilusti, liikkeestä istuminen kuitenkin muuten ok. Annoin pienen käsiavun, jota tuomari ei huomannut. Maahanmeno ja luoksetulo samoin seuraamista lukuunottamat hyvät. Seisomisessa meni istumaan. Noudot oli erityisesti tuomarin mieleen, kaikista erinoaminen, vaikka loppuperusasennot oli aavistuksen vinoja. Ja huomautus siitä että koira voisi olla hetkittäin paremmin hallinnassa, Riva kun kävi keikkumassa oma-aloitteisesti a-esteellä mun palauttaessa noutojen jälkeen kapulan telineeseen. Mutta kun ne telineet on niin kivat ;-). Lopulta tuli se eteenmeno, jota Riva koko ajan ennakoi, eteni varmasti ja vauhdikkaasti suoraan, ekalla käskyllä maahan ok. Paikallaoloosta olin ihan varma että koira lähtee paukuista, mutta niin se mun urhea pieni koira napotti siellä loppuun asti. <3

Henkilöetsinnässä sitten tökki, yksi ukko nousi. Koira ei millään meinannut irrota oikealle puolelle (sama ongelma oli toisillakin avoimen luokan koirilla...), eikä ne pistot vasemmalle puolellekaan mitään järin hyviä olleet. Keskeytin jossain vajaan 150 metrin kohdalla vähän ennen kuin aika loppui. Se ainoa ilmaisu oli kyllä hyvä, tosin tuomari vähän nipotti hallittavuudesta maalimiehellä, ilmeisesti sen takia että annoin useamman käskyn (Riva tähän, sivu, odota) maalimiehen noustessa. 72 pistettä . Meno oli jotenkin löysää, Riva ei ollut ihan niin unissakävelijän oloinen kuin viime syksynä ekassa kokeessa, mutta jotain samaa tässä oli.

Vaikka tuloksesta ei ollut tietoakaan, käytiin vielä maksettuna harjoituksena pitkän päivän päätteeksi esineruudussa, sieltä nousi sitten reippaasti ja ongelmitta kaksi esinettä ja 30 pistettä. Tosin esineruudussakin meno oli vähän löysää, tuomarin sanoin pikkusievää. Siitä puuttui se Asenne, mitä Rivalla yleensä on.

Mutta treenikaveri Kirsi ja Tarmo-belgi sai HK2:n, onnittelut sinne. Tarmo oli ainoa avoimen luokan koirista joka nosti kaikki maalimiehet. Myös muissa luokissa haussa tuli vain yksi tulos kussakin.