Pienellä porukalla Saviolla hakuilemassa, keli oli oikein kiva.

Koska porukkaa ei ollut paljoa, päätin kokeilla Rivan kanssa jotain uutta. Yksi maalimies tallaamattomalle alueelle ja minä läksin Rivan kanssa haravoimaan aluetta partioiden. Alue ei ollut mikään mahdottoman iso, kahden metsätien ja polun rajaama n. 2,5 ha alue (GPS:n mukaan). Aloitin kulkemalla polkua pitkin, kohti toista metsätietä. Reilu 50 metriä ennen kuin tultiin tielle, Riva näytti hetken siltä kuin olisi ollut hajulla, mutta oli vissiin sen verran ihmeissään uudesta tilanteesta että ei alkanut paikallistaa lähdettä.

Alueen reunassa siirryttiin sitten n. 30 metriä tietä pitkin alaspäin ja lähdettiin uudestaan alueen halki. Rivasta näki että WTF, milloin me aloitetaan työt, mutta en kommentoinut asiaa ja kun oltiin kuljettu n. 50 metriä, se sai hajun ja paikallisti mallikelpoisesti n. 30 metrin päässä olleelle maalimiehelle :-). Ilmaisu oli hyvä, mutta Annan mukaan oli lipaissut poskesta ennen aloittamista. Maalimiehelle tultiin juuri päinvastaisesta suunnasta kuin mistä maalimies oli mennyt alueelle, eli jäljelle ei osuttu missään vaiheessa.

Hyvä harjoitus. Rivan kanssa on kesä tehty pääasiassa suoria pistoja ja pk-haku tyylistä risteilyä, nyt mentiin vähän toisella tavalla. Uusi toimintatapa aiheutti koirassa selvästi pientä hämmennystä, mutta ei estänyt sitä toimimasta :-). Riva liikkui maastossa kivasti tuollaiseen suht avoimeen maastoon juuri sopivalla säteellä ilman varsinaista pistottamistakin. Se ei sinänsä ollut mikään  yllätys, eihän se koskaan ole mikään jaloissa nyhjääjä ollut.