PEKOista tulikin tällä kertaa möllitokot, Toivakan 4H-kerho järjesti Ruuhimäessä. Paikalla oli myös Bardin isko Gerry, jonka olin nähnyt viimeksi pikkupentuna. Hyvin saman oloinen kuin Bardi, pään malli ja ilme ihan samanlainen. Harmi etten ollut ottanut Bardia mukaan, mutta ajattelin että turha ottaa sitä autoon kökkimään kun en etukäteen tiennyt että Gerrykin on paikalla.

Rivan kanssa ei siis koskaan ole suunniteltu tokoilua ja ihan ex tempore kokeiluna mentiin mukaan. Eihän alokasluokassa ole mitään sellaista mitä koiralle ei olisi opetettu, mutta liikekokonaisuuksia tokomaisesti ei ole koskaan harjoiteltu.

Luoksepäästävyydestä 9, Riva nousi tuomarin tullessa seisomaan ja meni muutaman askeleen kohti. Tassut pysyi kuitenkin maassa.

Paikallaolossa meni aika hitaasti maahan ja tuomari oli kuulevinaan kaksi käskyä, mutta kyllä se yhdellä meni. Paikallaolossa oli rauhallisesti :-), vaikka vieressä olleella bortsu-uroksella oli vähän murkkuja pöksyissä ja kauempana yksi koirista lähti paikallaolosta. Nousi hyvin ekalla käskyllä ylöskin. 9 pistettä.

Kytkettynä seuraamisesta 8,5 pistettä, oli vähän päiväkävelyllä. Loppuperusasentoon jouduin antamaan lisäkäskyn kun jokin kehän ulkopuolella harhautti koiran ajatukset. Vapaana seuraamisesta myös 8,5, oli skarpimpana, mutta edisti ehkä aavistuksen ja tuomari huomautti vuotamisesta (jota en itse kyllä huomannut?). Tuomari oli kyllä tosi tarkka kaiken ääntelyn suhteen, huomautti heti ja pisteitäkin lähti.

Liikkeestä maahanmenosta 10, vaikka edisti melko selvästi liikkeelle lähdettäessä. Tein semmoisen huomion että Riva pomppasi ylös heti kun sanoin seuraamiskäskyn vaikka en ehtinyt vielä itse liikkeelle, jonka seurauksena tuli sitä edistämistä. Itse maahanmeno nopea, odotti rauhallisesti ja nousi tosi näpäkästi istumaan loppuperusasentoon.

Luoksetulosta 5, möhlin itse jättötilanteen ja Riva oli lähdössä mukaan. Virallisesti olisi ollut nolla mutta möllitokossa tuomari antoi armon käydä oikeudesta ja antoi sen vitosen. Luoksetulo vauhdikas, eteenistuminen ok ja sivullesiirtyminen aavistuksen vajaa.

Liikkeestä seisomisesta 9, tuomari ei huomannut pikkuista käsiapua. Oli kuulema liikkunut käskyn jälkeen pari askelta ja meinannut istua, mutta päätyi kuitenkin oikeaan asentoon ja sitten odotti rauhallisesti ja varmasti.

Estehyppyä ei ole koskaan harjoiteltu tokotyyliin eli hyppy ja käsky seisomaan esteen takana. Tein sitten hypyn perään harkiten kaksoiskäskyn eli seisokäsky ja käsimerkki ja Riva pysähtyi varmasti juuri niille jalansijoille :-) ja pysyi hyvin odottamassa kun tulin sivulle. Pisteitä 8.

Kokonaisvaikutuksesta 9,5, tuomari tykkäsi koiran tekemisenhalusta ja yhteistyöstä, mutta rokotti pienestä ääntelystä.

Lopputuloksena 165 pistettä ja toinen sija, pisteellä hävittiin voittajalle.