Rivalle periaatteessa ihan samanlainen harjoitus, paitsi että esineenä oli patukoiden sijasta sellaiset pk-jälkikepit, kuorimatonta puuta.

Bardin säätämisestä viisastuneena en ensimmäisellä lähetyksellä pistänyt Rivaa liinaan vaan annoin mennä vapaana. Tässäkin maasto olisi voinut olla selkeämpi, Riva eteni hyvin mutta ei ihan suoraan. Tuli kuitenkin jäljelle onneksi ennen esinettä ja poimi jäljen hyvin ja eteni ensimmäiselle esineelle. Merkkasi sen selvästi ja alkoi paikallistaa ja pienellä kannustuksella toi mulle. Palkaksi patukkaleikkiä ja namia.

Sitten liina perään ja lähetys jäljelle, eteni suorempaan kohti jälkeä eli ei mennyt samaa reittiä kuin ekalla lähetyksellä ja poimi jäljen hyvin uudelleen. Jälki oli ihan tuore eli meni vähän ilmavainulla alkuun mutta tarkensi sitten matkalla kyllä. Toiselle esineelle tullessa merkkasi selvästi että nyt on muutakin kuin jälki ja paikallisti keppiä ihan omatoimisesti (JEEE!) ja löydettyään lähti tuomaan. Palkaksi patukkaleikkiä ja namia.

Jälkikeppien kanssa pitää varmaan ottaa vähän pitoharjoituksia, pureskeli ja sääti tuodessaan, samaa piti tehdä esineruutuesineiden kanssa että oivalsi miten niitä pitää käsitellä. Mutta esineet alkaa nousta paremmin ja paremmin, jopa nuo kepit mitä ei koskaan aiemmin ole ollut. Ja janantynkäkin onnistui. Senhän voisi jo melkein kuvitella selviävän alokasluokan jäljestä...