Valmistautuminen viikonlopun paimennuskilpailuun on jäänyt vähän korkeampien voimien haltuun tällä viikolla. Alkuviikon sateet, pikavisiitti etelässä ja töiden alku loman jälkeen on verottanut treenausta. Keskiviikkoiltana jo harkitsin että pitäisikö käydä, mutta pellolle asti selvittiin vasta tänään.

Laitoin Rivan maahan ja kävelin lampaiden luokse, selän takaa kuului jo muutama vinkaisu. Alku ei vaikuta hyvältä. Lähetän sen kiertämään eläinten taakse, menee lujaa ja läheltä. Pysäytän ja otan pari askelta kohti koiraa, se kääntää katseensa pois ja odotan pari sekuntia ja sitten käännyn pois. Nyt päästään siistimmin liikkeelle ja tehdään peruskuljetusta pitkin peltoa. Vaihdan välillä suuntaa ja pysähdyn eläinten kanssa ja yllättäen Riva etsii hetken sopivaa kontrollipistettä ja pysähtyy! Siis ilman että mä käsken sitä pysähtymään! Vielä pari viikkoa sitten se olisi rundannut ympärillä ilman ajatustakaan pysähtymisestä. Kuljetuksissa painaa kyllä eläimet jalkoihin, mutta malttaa liikkua rauhallisesti ja hakee kontrollia ajatuksella eikä juoksemalla. Mä yritän kuljetuksessa pitää suuni kiinni ja antaa koiran hoitaa eläinten kontrollointi, en vilkuile olkani yli enkä käskytä koiraa.

Välissä tehtiin yksi pikkupätkä poispäinajoa. Tässä jouduin vähän siirtelemään koiraa alkuun että saatiin eläimet pois mun jaloista ja hei! sehän teki muutaman ihan siistin kaaren, siis tosiaan kääntyi poispäin lähtiessään kaarelle. Mulla oli pitkästä aikaa paimensauva mukana ja Riva reagoi siihen, viime aikoinahan sauvan kanssa on ollut sama mitä on heilunut kun Riva ei ole noteerannut sitä lainkaan. Nyt reagoi ja yritin sitten pitää järjen siinä sauvan käytössä, ongemahan on ollut se että mä huidon sen kanssa liikaa. Parhaat flankit tuli niin että en antanut suuntakäskyä lainkaan vaan annoin sauvalla ihan kevyen paineen haluamaani suuntaan.

Sitten vielä peruskuljetusta ja tapahtui ihme, saatiin pätkiä joissa Riva ei painanut eläimiä mun jalkoihin! Suuntaa vaihtaessani kurkin varovasti taakse ja siellähän se oli, reilusti kauempana kuin missä yleensä kuljettaessaan. Ilmeisesti se alkaa löytää luottamusta omaan kykyynsä hallita eläimiä kauempaa järjellä. Lopettiin hyvään kuljetuspätkään.

Meno ei siis näytä ihan toivottomalta viikonloppua ajatellen.