Käytiin Rivan kanssa tarkastamassa että lampailla on kaikki ok ja treenattiin samalla pikkuisen. Ilma oli lämmin ja painostavan kostea, joten pidettiin sessio kuitenkin lyhyenä sekä lampaiden että koiran takia. Ja uskaltauduin koittamaan avoimella laitumella, en laittanut pienempää aitausta kuten useimmiten nyt on tehty.

Aloitus kuten eilenkin, nosto suosikkinurkasta ja poispäinajoa aidan vartta. Sijaistoiminnot vähenee kerta kerralta ja koira oli hyvin kuulolla ja teki hommia rauhallisesti. Sitten pysäytin taas tilanteen ja siirryin lauman eteen ja tehtiin peruskuljetusta, pyörittiin siinä laitumen keskellä, yritin nyt sitä että lampaiden painaessa ohi vaihdoin suuntaa ja Riva sai korjata omatoimisesti. Pikkuisen se tahtoi edelleen painaa eläimiä ohi, mutta ei pahasti niin että olisivat yrittäneet karkuun.

Sitten vaihdettiin taas poispäinajoon, avoimelta kohti ylänurkkaa, jossa yleensä on harjoiteltu. Tässä jättäydyin itse koiran taakse ja olin näkevinäni Rivassa yrityksen tasapainottaa poispäinajossakin, eli että se korjasi omatoimisesti ilman käskytystä vasemmalle ja oikealle jos eläimet yritti kääntyä sivuun. Tosin tässä onnistuttiin kertaalleen karkuuttamaan eläimet ja pötkivät sinne alanurkkaansa porttikulman kautta kaartaen. En antanut Rivan mennä perään ettei satu vahinkoja, sillä tuolla yläreunassa on kivikkokaistale, vaan käytiin rauhassa nostamassa eläimet sieltä alhaalta. Toisella yrityksellä päästiin sinne ylänurkkaan asti ja siellä taas vaihdettiin peruskuljetukseen. Lähdettiin aidan viertä kohti alanurkkaa ja sinnehän lampailla on veto. Tässä siis koeteltiin koiran lukutaitoa ja kykyä pitää eläimet hallussa. Vähän töksähtelevää, kun Rivan piti aina muutaman metrin välein siirtyä blokkaamaan ettei lampaat karkaa, mutta pysyivät hallinnassa ja Riva hoiti tilanteen järjellä eikä turvautumalla hillittömään juoksemiseen kuten joskus. Mentiin vain muuta kymmenen metriä ja sitten kaarrettiin takaisin ylänurkkaan ja lopetettiin siihen.