Lampaat on siirtyneet uudelle, isommalle laitumelle ja käytiin ekan kerran siellä paimentamassa. Olihan mielenkiintoista noin kevyiden lampaiden kanssa...

Otin Rivan alkuun mukaan ja laitoin sen paikallaoloon Kaisan treenatessa. Pysyi ihan suht ok, vaikka piipitys oli melkoinen kun siirryin kauemmas nähdäkseni paremmin mitä Kaisa teki.

Omalla vuorolla sitten ei yritetty urheilla, vaan Riva liinassa otettiin poispäin ajoa aidan vierustaa pitkin. Liina kyllä raahasi koko ajan maassa, kunhan oli mulle henkisenä tukena. Saatiin lampaat liikkeelle ja Riva totteli pysähdykset sen verran hyvin että saatiin pidettyä vauhti rauhallisena ja lampaat oikeassa suunnassa. Riva oli kuitenkin ihan sijaistoiminnoilla, kuseksi, haukkoi ruohoa, vilkuili mua jne. Kulmassa vaihdettiin suuntaa ja vaikka edettiin rauhallisesti, lampaat pötki suoraan takaisin aloituskulmaan, ilmeisesti sinne päin oli vähän vetoa.

Palattiin alkuasemiin ja lähdettiin sieltä uudelleen ajamaan aidan vierustaa pitkin. Nyt Riva oli jo paljon keskittyneemmän oloinen, vähemmän sijaistoimintoja ja se KÄVELI aina välillä useamman askeleen :-) ilman että koko ajan käskin hidastamaan/maahan. Kulmassa taas vaihdettiin suuntaa ja nyt päästiin paluumatkakin ilman että lampaat pötki omia aikojaan edeltä.  Eiköhän Riva ala taas pikkuhiljaa saada juonen päästä kiinni. Ihan lopuksi meinasin vielä että otetaan lampaat sieltä nurkasta vähän edemmäs, mutta tässä Riva pääsi sitten lipsahtamaan vähän liian taakse ja nosti eläimet irti aidasta kohti mua. Muuten hyvä mutta kun nämä eivät hakeudu yhtään ihmisen luo niin painoivat sitten mun ohi. Hyvä tietysti olisi jos pystyisi tekemään aina väliin peruskuljetuksia, mutta nyt vielä ei ainakaan näiden lampaiden kanssa onnistu.