Suurin hakukokeessa havaittu puutos oli ilmaisut, joten nyt katsotaan mitä niille saataisiin tehtyä. Alkukesästä Rivalle tehtiin pari harjoitusta, joissa maalimies antoi koiralle saalisärsykkeitä ja koiran ollessa kytkettynä turhauman kautta yritettiin vahvistaa ilmaisuja. Nämä ei kuitenkaan toiminut Rivalle, se otti kovasti häiriötä remmistä tulleista nykäisyistä ja homma meni säätämiseksi. Nyt löysin netistä uuden idean, jota aion kokeilla Rivalle.

Ajatus on tässäkin saalisärsykkeen kauttaa vahvistaa ilmaisua, mutta koira on koko ajan vapaana. Lelu on näkyvillä maassa koiran tullessa maalimiehelle, maalimies vetää lelua maata pitkin poispäin koirasta ja piilottaa sitten. Kokeiltiin tätä nyt kahdella maalimiehellä ja ainakin nyt näytti toimivan hyvin. Ilmaisut oli napakat, mutta Riva käyttäytyi kuitenkin asiallisesti maalimiehillä, ei tökkinyt tai yrittänyt kaivaa lelua, vaan sillä on kuitenkin selkeä käsitys että palkan saa vain haukkumisen kautta.

Ennen seuraavaa koetta keskitytään nyt pääsääntöisesti motivaatioon ja ilmaisuihin, yhden pidemmän n. 200 m radan harjoituksen meinasin tehdä. Motivaatiossa ei tosin nyt mitään isompaa ongelmaa näyttäisi olevan, Riva oli nyt ekoissa treeneissä kokeen jälkeenkin ihan pinkeenä lähdössä hommiin.