Olin suunnitellut Rivalle viiden piston harjoituksen, jossa molemmissa etunurkissa maalimies, yksi tyhjä ja sitten vielä kaksi maalimiestä. Toinen etukulma osoittautui kuitenkin sellaiseksi kompaksi että päätettiin harjoitus siihen kun saatiin onnistuminen.

Eli oikeassa etukulmassa oli tyhjä, avoin vaneriumpipiilo n. 25 metrissä ja maalimies ihan nurkassa syvällä. Riva lähti hyvin, tarkasti tyhjän piilon ja kaarsi aluetta eteenpäin, ei siis mennyt riittävän syvälle. Kutsuin sitä pois uutta lähetystä varten, mutta mua kohti juostessaan Riva sai hajun etunurkassa olevasta maalimiehestä ja nosti sen. Ilmaisu kunnes minä ehdin paikalle, suht ok.

Vasemmassa etunurkassa oli sitten myös hämypiilo, vanha tuttu puutarhajätesäiliö, jota ei siis koskaan ole käytetty minään muuna kuin hämynä. Nyt se oli kuitenkin peitetty vielä Katjan maastokuvioisella sadeviitalla, jota on käytetty maalimiehillä. Syvällä etunurkassa sitten umpipiilossa maalimies. Riva varasti ekalla lähetyksellä ja lähti ihan minne sattui, kutsuin sen takaisin ja uusi parempi lähetys. Nyt tarkasti hämypiilon ja päätti ilmaista sen! Annoin sen ilmaista jonkin aikaa, odotin jos se hoksaisi että eihän täällä ketään olekaan. Ilmaisu kuitenkin jatkui, joten menin lopulta paikalle ja tutkittiin piilo Rivan kanssa ihan kunnolla että ei siellä todellakaan ole ketään. Palattiin keskilinjalle ja uusi lähetys. Lähti hyvin, meni hämypiilolle ja ihmetteli siellä vielä asiaa, kunnes lähti jatkamaan etsimistä aluetta eteenpäin, eli ei taaskaan mennyt riittävän syvälle. Kutsuin vielä kerran pois ja uusi lähetys, lähti edelleen hyvin kaikesta säätämisestä huolimatta. Nyt lopulta eteni hämypiilon ohi riittävän syvälle ja sai suorapalkan kun oli tarkistamassa oikeaa piiloa. Sitten mentiin kaikki piilolle ja pidettiin kunnon bileet, kun fiksu koira osasi lopulta selvittää moisen kompapiston.

Sillähän on parissa treenissä ollut tyhjällä pistolla hämypiilo suht lähellä ja olen silloin hyväksynyt (=jatkanut eteenpäin) kun Riva on käynyt tarkastamassa hämypiilon ja sitten jatkanut aluetta eteenpäin, vaikka ei olekaan irtautunut ihan riittävän syvälle. Nyt pitää vahvistaa sitä että vaikka löytyisi tyhjä piilo, se ei tarkoita sitä että syvemmällä ei voisi olla maalimiestä. Tyhjien piilojen kanssa ei aiemmin ole ollut  mitään epävarmuutta, Riva on tarkastanut ne, mutta ei ole koskaan aikonutkaan ilmaista. Nyt ilmeisesti aiemmin maalimiehellä maastoutumiseen käytetty viitta pöntön päällä hämäsi sitä, vaikka pöntön suuaukkoa ei oltukaan peitetty. Luulen että tässä harjoituksessa Rivalla saattoi hyvinkin muutama harmaa aivosolu kohdata eli että piilo pitää oikeasti tarkastaa että onko siellä maalimiestä vai ei. Jatkossa yritetään harjoitella mahdollisimman erilaisia piilovirityksiä, eikä jokunen mökkikylä-harjoituskaan varmasti olisi pahitteeksi. Mökkikylä on siis sellainen harjoitus, jossa alueella on useita piiloja lähekkäin niin että koiran on oltava tarkkana missä maalimies on.