Ennen hakutreenejä tein Rivalle pari lyhyttä jälkipätkää joiden päässä oli esine. Ajatuksena vahvistaa esineilmaisua kunnon bileillä esineen löytyessä, koska Rivalla on ollut vähän taipumusta jättää esineet nostamatta tai jos nostaakin, niin jatkaa jäljestämistä esine suussa. Jälkipätkät ehti vanhentua n. 3 tuntia ja maasto oli tosi kuivaa.

Ensimmäinen pätkä meni varsin siististi jäljestäen, ikä ei näyttänyt olevan mikään ongelma, ja Riva pysähtyi esineelle. Sen miettiessä annoin tuo-käskyn ja se toi esineen ja oli varsin positiivisesti yllättynyt kun ensin leikittiin esineenä olleella villasukalla ja sitten jatkettiin pallolla.

Jatkettiin sitten toiselle pätkälle, mutta jostain syystä täällä jäljestäminen oli ihan hukassa. Jotenkuten haahuillen kuitenkin edettiin ja lopulta Riva sai hajun esineestä. Töpö vipattaen se paikallisti sen ja sitten pidettiin taas bileitä.

Taidan seuraavalla kerralla tehdä vaan ihan yhden pätkän kerrallaan. Ajan kanssa pidennetään sitten niin että pitää nostaa useampi esine ennen kuin aletaan bilettämään, vähän niinkuin esineruudussakin on rakennettu.