Kävin Rivan kanssa Koirakorvessa ottamassa tottista. Kävin läpi kaikki liikkeet, a-noutoa lukuunottamatta, ja otin vielä siirtymät liikkestä toiseenkin seuraten kuten kokeessa. Kävin etukäteen viemässä eteenmenopalkan ja palkkasin suoritusten aikana satunnaisesti nameillakin. Mulla oli varuiksi alkuun remminpätkä että voin puuttua mikäli kontakti alkaa herpaantua, mutta se oli tarpeeton.

Kokonaisuutena ei yhtään hassumpi suoritus. Riva jaksoi seurata kaikki pätkät ilman että kontakti pätki, ajoittain oli vähän väljyyttä, mutta sitä edesauttoi kentän nilkkaan ulottuva lumihanki. Pysähtymiset ja käännöksetkin ok, tosin täyskäännöstä pitäisi vielä tiivistää. Pysähdysliikkeet kerrasta kohdalleen :-) ja maahanmenon perään luoksetulo vauhdilla, eikä merkkejä himmailusta. Tasamaanouto oli todella mallikas, ainoat puutteet oli että Riva hellittää otetta kapulasta heti kun ojennan kädet, eikä odota käskyä ja sivulle siirtyminen jäi himpun vajaaksi. Hyppynoudon otin hieman matalammalla esteellä, mutta siinä ei huomautettavaa, hyppäsi hyvin ja tuli palatessaankin varmasti hypylle. Samat virheet liikkeen lopetuksessa kuin tasamaanoudossakin. Eteenmenossa sitten vähän tahkottiin. Riva kyllä lähti ja irtautui vauhdilla mutta kolmella ensimmäisellä kerralla reilusti vinoon. Samalla kentällä on otettu ilmaisu- ja risteilytreenejä, ilmeisesti se muistui Rivan mieleen sillä se selvästi haki olisiko kentäntälaidan pusikoissa ollut maalimiehiä. Neljännellä yrityksellä se lopulta lähti suoraan, mutta veti vauhdilla vain reilun metrin päästä ohi palkkapurkista, käskin sen sitten maahan (meni ekasta käskystä, tulipahan testattua sekin). Sitten menin itse palkkapurkille, kutsuin Rivan siihen ja näytin purkin ja otin vielä yhden lähetyksen ja nyt sitten palkka kun Riva eteni suoraan purkille. Lopuksi paikallaoloa, kaksi lyhyehköä pätkää, joiden aikana liikuin ja touhusin vähän itsekseni häiriöksi. Tämä oli nyt ok, mutta oikeasti Riva tarvitsisi kovasti paikallaolotreeniä häiriön alaisena, se ei ole vielä likimainkaan varma siinä.

Lopuksi leikittiin lampaankarvoilla ja Riva oli ihan tohkeissaan. Kahden lelun leikki ei sen kanssa kovin hyvin toimi. Me leikitään sitten sellaista variaatiota, jossa vedän lelua muutaman vedon ympäri, Riva saalistaa ja saadessaan purun taistellaan, annan sen voittaa ja vedän toiseen suuntaan toisella lelulla ympäri, jolloin Riva pudottaa ensimmäisen ja toistetaan. Jos olisin ollut fiksu, olisin lopettanut tähän, mutta pitihän mun sitten vielä hinkata niitä vajaaksi jääneitä sivulle siirtymisiä ja Riva alkoi vähän lässähtää.

Nyt pitäisi treenata yksityiskohdista noita sivullesiirtymisiä ja vaatia tekemään se aina kunnolla loppuun asti ja sitten kapulan pitoa ja luovutuksia, eli otteen pitäisi säilyä kiinteänä käskyyn saakka. Tein myös sellaisen huomion, että noudoissa Riva tulee aina hyvin tiiviisti eteen, kuten on tarkoituskin, mutta luoksetulossa se jää ihan aavistuksen kauemmas. Isommista treenattavista asioista olisi vielä eteenmeno, sitä pitäisi tehdä lisää eri paikoissa, ja ennen kaikkea paikallaolo pomminvarmaksi. Ja yleensäkin me tarvittaisiin tottiksessa nimenomaan häiriötreeniä, mutta kun niitä häiriöitä pitäisi lähteä hakemaan jostain... Rivan tekeminen ei ole ihan huipussaan vireellisesti, mutta mikäli se pystyisi säilyttämään tuon tason häiriöistä huolimatta ja koko tottissuorituksen ajan, niin olisin ihan tyytyväinen. Riva on sen verran vilkas ja temperamenttinen koira, että se jo "perusvirityksessään" työskentelee suht nopeasti ja intensiivisesti ilman sen kummempaa nostatusta. Ehkä tavoitellaan tiukempaa pakettia sitten kun meillä kummallakin on enemmän rutiinia, mutta vielä ei ole sen aika.