Rivan kanssa säädettiin taas sitä noutoa. Ensimmäisellä yrittämällä muuten ok (ei siis ennakoinut sivullekäskyä), mutta kapulaa oli taas kivempi kantaa päästä... Ei palkkaa tälläisesta säädöstä ja seuraavalle yritykselle vein kapulan, en heittänyt. Nyt asianmukaisesti palautettu kapula eikä ennakointia luovutuksen jälkeen :-) Ei sitten jääty junnaamaan enempää, mutta jatkossa pitää Rivan kanssa näköjään ottaa kuvioihin taas tuo että välillä heittämisen sijasta vien kapulan, ettei tule liikaa riekkumista. Myöhemmin vielä otettiin pitoharjoituksia erilaisilla esineillä, onpahan jotain käyttöä noille näyttelyiden palkintopokaaleillekin.

Jatkettiin liikkestä seisomisen harjoittelua. Pari toistoa niin että käskyn jälkeen käännyin koiran eteen ja pysäytin sen oikea käsi nenässä ja nami palkaksi. Sitten muutama askel pois ja rauhalliset kehut ja palatessa uudelleen nami. Sitten muutama toisto niin että tein muuten samoin, mutta pysäyttävässä kädessä ei ollut namia, palkkaus heittäen tai palatessa. Nämäkin sujui joten uskaltauduin kokeilemaan vielä seuraavaa vaihetta. Käskyn jälkeen käännyin ja pysäytin koiran kädellä, mutta käännyinkin takaisin menosuuntaan jättäessäni sen paikalleen. Pysähtyi näissäkin hyvin ja pysyi kunnes palkkasin, joten piti vielä kokeilla seuraavaakin askelta. Eli en kääntynyt kokonaan vaan käänsin vaan ylävartaloa sen verran että oikea käsi taas pysäytti koiran ja jatkoin matkaa. Palkka joko heitettynä tai niin että palasin koiran luokse. Nämäkin meni yllättävän hyvin :-)

Muuta ei hirveästi viitsi tottiksessa hinkata, koira toimii. Pitäisi vaan raahautua vieraille kentille treenaamaan esteitä ja eteenmenoa että niihin saisi suoritusvarmuutta.

Soittelin myös koejärjestelijöille, tuloksena kaksi varapaikkaa. Muutama koe on vielä, joihin on ilmoittautumiset puhelinajalla ja hätävarana yksi rajoittamaton koe, mutta en muista että hakukisoihin aikaisemmin olisi näin vaikeaa ollut päästä...