Käväistiin Bardin kanssa luonnetestissä Saarijärvellä, tuomareina Jorma Kerkkä ja Reijo Hynynen. Tulosta voisi kuvata mielenkiintoiseksi, 54 pistettä ja laukausaltis, hylätty.

En nyt odottanut Bardin mitään huippupisteitä saavan, mutta en kyllä ihan tuollaistakaan tulosta. Jostain syystä se paineistui heti testin alkuvaiheessa kovasti ja väisti, collieille hyvin tyypillisesti, passiivisuuteen. Sinänsä outoa, että minusta Bardi on yleensä purkanut henkisen paineen enemmän sähläämiseen kuin passivoitumiseen, mutta näin tänään.

Päivän rivi:
Toimintakyky -1, pieni
Terävyys +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökäyshalua
Puolustushalu -1 haluton
Taistelutahto -1 pieni
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +2, kohtuullisen vilkas
Kovuus -2, pehmeä
Luoksepäästävyys +2b, luoksepäästävä, hieman pidättyväinen
Laukauspelottomuus -, laukausaltis
Yhteensä 54 pistettä, hylätty

Luoksepäästävyyden testauksessa Bardi kävin ihan iloisesti moikkaamassa tuomaria, mutta kun tämä yritti houkutella leikkimään niin Bardi pisti hännän alas ja oli sitä mieltä että tässä on jotain mätää. Minun kanssa lähti kyllä leikkimään kepillä ihan normaalisti, mutta kun tuomari yritti siitä jatkaa niin ei, Bardi ei kertakaikkiaan aikonut moiseen ryhtyä. Tuomarit tulkitsivat sen että pidättyväisyys tulee vastaan eikä taistelutahto ole riittävä voittamaan sitä. Ja tästä siis paineistuminen testin aikana vaan kasvoi, kelkalla sulki sen pois eikä reagoinut juuri lainkaan. Puolustushyökkäyksessä siirtyi suoraan takavasemmalle ja jätti homman mun hoidettavaksi. Pimeässä huoneessa jäi pyörimään valoisampaan alkupäähän, kävi pari kertaa kurkottelemassa siinä missä muuttui pimeämmäksi, mutta ei uskaltanut tulla ennen kuin tuomari tuli tukena ja turvana muutaman askeleen. Laukauksiin reaktiot oli selvät, mutta minusta suoraa seurausta testin aiheuttamasta kuormittumisesta, sillä Bardi on kuullut paukkuja aiemminkin eikä ole reagoinut.

Ihan täysin lyttyyn Bardi ei kuitenkaan testistä mennyt. Tuomareiden setviessä arvostelua leikitin sitä testialueella ja leikki ihan reippaasti ja häntäkin nousi. Tuomareiden tullessa ulos kävi moikkaamassa sitä leikittämisessä niin kovin epäilyttävää tuomaria ihan oma-aloitteisesti. Tuomarit arvelivat että lauman nuorimmaisena Bardi ei ole tottunut tekemään omia ratkaisuja ja siksi tilanne otti niin koville. Uusintamahdollisuus on, katsotaan koska ja jos se tuntuu järkevältä.