Meillä on viime aikoina päivisin askarreltu makuuhuoneessa. Joskus on purtu sukka rikki, välillä aukaistu peiton kulma, joskus purtu lyijykynä palasiksi ja eräänä päivänä nahkavyöstä ei löytynyt muita jäänteitä kuin metallinen solki... Epäiltyjen joukko rajaantuu kahteen, eli makuuhuoneessa päivänsä viettäviin Rivaan ja Bardiin. Tiistai-iltana sitten lopulta raahasin häkin makkariin ja keskiviikkona Bardi sai ensimmäisenä häkkituomion.

Töistä palattuani sain todeta että taas oli peitonreunaa nakerrettu, eli syyllinen näyttäisi olevan Riva. Varmistukseksi vielä Rivalle tänään häkkituomio ja Bardi sai jäädä makuuhuoneeseen vapaana. Mitään arvokasta tai vaarallista ei ole tuhottu, mutta harmillista se on tuollainen pienikin askartelu.

Koirat sai taas tiistai- ja keskiviikkoiltana poronluita, kun keli on lauhtunut ja lyhytkarvaisen Bardinkin saattoi jättää ulos järsimään luutansa ilman välitöntä paleltumisvaaraa. Riva on päässyt yli poroennakkoluuloistaan ja kävi käsiksi (hampaiksi?) luuhun samalla innolla kuin muutkin.