Rivan kanssa suunnittelin treenin paikallaolosta ja eteenmenosta, ne meidän tottiksen heikoimmat lenkit.

Alkuun ei mitään sen kummempia virittelyjä, haltuunotto ja lyhyt seuruutus paikallaolopaikkaan ja siihen maahan. Häiriköin viemällä kolme lelua eri suuntiin (eteen, taakse ja sivulle) eteenmenoja varten ja meinasin työnnellä vähän lumia. Kun otin lumilapion käteeni alkoi Riva vinkua, turhan suuri häiriö, ja niinpä kävelin vain ohi lapio kädessä ja jätin sen toiseen paikkaan odottamaan. Odotin hetken ja kun Riva oli hiljaa ja rauhallinen, kävin ottamassa sen paikallaolosta. Palkkasin maahan namilla ja pieni odotus ja sitten käsky istumaan. Siitä sitten suoraan ensimmäiseen eteenmenoon, samaan suuntaan kuin mihin useimmiten on treenattu. Pikkuisen edistämistä, mutta ei pahasti ja lähti käskyllä loistavasti. Leikittiin lelulla vähän aikaa ja sitten otin sen hallintaan ja seuruutin sopivaan kohtaan mistä lähetin toiseen eteenmenoon, sekin hyvä. Ja lopuksi vielä kolmas, tällä kertaa vähän tavallisuudesta poikeavaan suuntaan. Tänne Riva ei lähtenyt ihan yhtä määrätietoisesti ja vauhdikkaasti, mutta eteni kuitenkin ihan ok. Pitäisi käydä vierailla kentillä tekemässä tuota että vie eri puolille kenttää palkat ja lähettää useampaan suuntaa että koiralla vahvistuisi usko että aina kannattaa lähteä osoitettuun suuntaan.

Loppuun sitten extempore nipotusta perusasentojen kanssa. Rivalla on ehkä vähän turhan vähälle jäänyt perusasentoon siirtymisten harjoittely, ehkä siksi että sillä esim. noudoissa on ollut taipumusta ennakoida sivullesiirtyminen. Sillä on periaatteessa hyvin tiedossa oikea paikka sivulla, mutta noissa muiden liikkeiden lopuksi tulevissa siirtymissä se tahtoo vähän hakea paikkaa, välillä jää väljäksi mutta on suorassa, välillä vähän vinossa tai liian takana. Nipotin nyt niistä vaatien ehdottoman tiiviin ja kunnollisen siirtymän. Pistin esineen kainaloon ja annoin käskyn ja nypytin remmistä kunnes Riva korjasi perusasennon kuten halusin, sitten rauhallinen kehuminen ja pienen odotuksen jälkeen pudotin lelun kainalosta. Muutaman toiston välein vapautin sitten koiran kokonaan ja etsitytin lumihangesta lelua, Rivasta hyvin hauskaa.

Lopuksi leikittiin niin että heittelin Rivalle lelua kopiksi. Tämä on hyvä vastapaino taisteluleikeille, enemmän sellainen yhdessä-leikki, kun Riva tarjoaa lelua mulle että heitän sen kopiksi uudestaan.