Rivan ontumisen takia koko viime viikko vierähti niin ettei käyty paimentamassa. Kahden näyttelyissä vietetyn päivän jälkeen ei ollut ihan kaikkein innokkain treeniolo, mutta otin kuitenkin Rivan mukaan kun menin illalla tarkastamaan lampaita.

Meni yllättävän hyvin, toki Riva oli taas välillä liian lähellä, mutta oma ajoitus tuntui nyt olevan paremmalla tolalla kuin aikoihin ja saatiin etäisyyttäkin. Kuljetukset ok, mentiin taas vähän uusia linjoja että koira joutuu tarkkailemaan eläinten vetoa. Loppuun pätkä poispäinajoa, jossa suunta oli hakusessa mutta Riva hyvin mukana, pitkästä aikaa ei lainkaan sijaistoimintoja. Uskaltauduin jopa käyttämään sanallisia suuntakäskyjä ja nehän toimi.

Vaikka itse sanonkin niin omat lampaat on hyvin paimennettuja ja se näkyy käytöksessä, ne ei säntäile päättömästi vaikka ovatkin suht herkkäliikkeisiä. Toisaalta ne ei ole niin nöyriä että eivät yrittäisi karkuun, jos koira jättää niille vetosuuntaan aukon. Tokihan sitä pitäisi koiran pärjätä hankalammillekin, mutta tähän koulutusvaiheeseen nämä on meille just sopivia.