Kaisan kanssa "aamutuimaan" paimentamassa.

Bardi kävi pellolla vain katselemassa ja tottelemassa kun Exce paimensi. Pikkuisen piti kitistä Exceä katsellessa mutta ei se mitenkään varsinaisesti kiihtynyt, hyvä juttu, ja maahanmenokäskytkin meni ihan hyvin läpi. En usko että Bardi kestää kovin paljon painetta paimennuksessa, joten vahvistetaan tottelevaisuutta ensin näin, ennen kuin aletaan vaatia sitä enemmän paimennuksessa.

Rivan kanssa aloitettiin nyt peruskuljetuksesta. Painaa kyllä eläimiä vähän mun päälle, mutta vauhti pysyi kurissa ja malttoi liikkua ihan kävelyvauhtia ja kontrolloi eläimiä ihan askeleen-kahden sivuttaissiirtymillä. Ei siis mitään holtitonta juoksemista minun ja lampaiden ympärillä tai muita paniikkiratkaisuja, ei haukkumista tai muita turhautuisen merkkejä. :-) Ja vaikka painaakin eläimiä niin ei niin paljon että karkuuttaisi ne.

Välissä pari pätkää poispäinajoa, tämä ihan ok. Edistyminen poispäinajossa alkaa näkyä siinäkin että vaihdot kuljetuksesta poispäinajoon menee suht sujuvasti, Riva ei lähde omatoimisesti vaihtamaan.

Olisi vaan pitänyt lopettaa pikkuisen aiemmin, lopussa muutama täyskierros ja haukahdus, selvästi alkoi henkisesti väsyä. Saatiin kuitenkin pidettyä pakka kasassa ja kuljetettua eläimet aidan viereen ja lopetettua siihen rauhalliseen tilanteeseen.