Rivan kanssa mentiin sitten kentälle hallinnassa, seurautin sen autolta kentälle. Oikein hyvä, intensiivinen ja tiivis, oli ilmeisesti vähän sisuuntunut odottaessaan autossa kun Bardi pääsi ensin. Seuraamisesta sitten suoraan paikallaoloon keskelle kentää ja sen aikana mä kävin viemässä kolme esinettä eri puolille kenttää. Paikallaolo oli hyvän oloinen, keskittynyt ja rauhallinen, ei haistelua tai asennonvaihtelua.

Paikallaolosta palkkasin parilla namilla maahan tassujen väliin ennen kuin otin istumaan nousun. Siitä seuraamiseen ja parin käännöksen jälkeen eteenmeno kentän poikkisuuntaan. Ensin reilusti vinoon, kutsuin pois ja otettiin uudestaan, seuruutin muutaman metrin enemmän eteenmenosuuntaan ja löytyihän se lelu sieltä. Pienen leikin jälkeen taas haltuunotto ja seuraamisesta eteenmeno kentän pitkittäissuuntaan, tämä oli huomattavasti parempi, vauhtia ja määrätietoisuutta oli ihan eri tavalla kuin ensimmäisessä. Taas lyhyt leikki, haltuunotto ja kolmas eteenmeno päinvastaiseen suuntaan, siis edelleen kentän pitkittäissuunnassa. Tämäkin hyvä. Selvästi pitää harjoitella myös noita epätavallisempaan suuntaan eteenmenoja.

Meinasin ottaa pysähdysliikkeet kertaalleen, mutta tämä menikin sitten istumisen kanssa takkuamiseksi, oikeaa asentoa ei meinannut löytyä millään vaan Riva tarjosi koko ajan maahanmenoa. Istuminen pitää ottaa nyt kertaukseen. Mikähän tässä nyt on, kun se on jo pitkään ollut varma ja hyvä?

En ollut suunnitellut ottavani esteitä, mutta kenttä ei ollut liukkaan oloinen ja esteet ei ollut lumen alla niin otettiin sitten nekin. Hyppynouto vähän metristä matalammalla harjoitusesteellä. Hyppy oli hyvin muistissa, mutta paluuhypyn varmuuteen pitää vielä kiinnittää huomiota. Riva näyttäisi kiepahtavan kapulan kanssa oikean kautta takaisinpäin ja jos kapula on yhtään vinossa oikealla, se ajautuu helposti niin paljon vinoon että saattaa tulla esteen ohi. Eli oma heitto olisi hyvä saada joko keskelle tai pikkuisen vasemmalle esteen keskikohtaan nähden ja tietysti vahvistaa vielä koiran hakeutumista esteelle vaikka se ei olisikaan suorassa linjassa. A-esteellä sama juttu, muuten sekin menee kivasti. Avustin vielä Rivaa paluussa niin että kun se oli mennyt esteen yli ja ottanut kapulan niin nostin kädet ylös ja taputin että se sai vinkin esteen takaa että missä olen vaikka ei muuten nähnytkään. Nämä ei kaipaa muuta kuin onnistuneita toistoja että saadaan varmuutta.

Treeni meni ehkä aavistuksen pitkäksi, mutta reippaasti Riva teki kaiken pyydetyn.