Päätin aloittaa Bardin kanssa jälkeä, kun se ei nyt ole ollut mukana hakutreeneissä. Siis jäljentekoon. Kaikki jälki-ihmiset voivat lopettaa lukemisen tässä vaiheessa, mun jälkitreenaus ei tunnetusti kestä jälkieksperttien lähempää tarkastelua...

Ensimmäinen yritys eilen illalla, tein vajaa 20 m pitkän jäljen, jossa laitoin joka askeleelle ruokanappulan, askeleet suurinpiirtein kanta-varvas tyylillä. Ilma oli tyyni, eikä jälki ehtinyt vanhentua juuri lainkaan. Toin Bardin jäljen alkuun ja osoitin kädellä ensimmäistä nappulaa, joka hotkaistiin parempiin suihin. Sen jälkeen kuitenkin Bardin pää nousi ylös ja siinä sitten vähän aikaa minä yritin osoitella kädellä maahan ja koira haisteli ylöspäin, selvästikään tyynellä ilmalla hajuputki ei ollut ehtinyt haihtua jäljen päältä ja kun koiralla on otettu hakua ja tuulilähtöjä, niin eihän se tajua että sitä hajua pitäisikin nyt etsiä maasta. Aikamme pyörittiin ja ihmeteltiin ja jopulta Bardikin oivalsi että täällä maassahan on enemmänkin näitä ruokanappuloita ja edettiin jonkin matkaa niitä syöden, kuonokin alkoi pysyä alaspäin. Jarrutin menoa, mutta siitä huolimatta nappuloita jäi välistä syömättä. Selvästikin jälki oli liian vaikea äkkinäisesti.

Tänä aamuna sitten uusi yritys, lyhyempi jälki jonka tein niin että askelten sijaan raahasin jaloilla oikein kunnon uran ja nappuloita tosi tiheään, Bardin koko aamuruoka meni alle kymmenen metrin pätkälle. Siitä missä ruoka loppui otin pitkän loikan niin että jälki konkreettisesti loppui siihen mihin ruokakin. Tällä kertaa päästiin paremmin liikkeelle, näytin ekan napulan kädellä ja kun seuraava nappula oli ihan parin sentin päässä, niin Bardi "imeytyi" jäljelle eikä jäänyt ihmettelemään. Jarrutin taas etenemistä, mutta siitä huolimatta nappuloita jäi välistä, vähemmän kuitenkin kuin eilen. Tuhina oli melkoinen että kyllä se nenä käy ja jäljen loppupisteenkin Bardi noteerasi ihan selvästi (pysähtyi siis kun ei ollut hajua eikä ruokaa).

Suunnittelin nyt tekeväni tämän viikon loppuun aamuin illoin tällaisen harjoituksen ja katsotaan sitten miten homma on edennyt. Ajattelin kokeilla myös laittaa jälkiliinan mahan alle, kun kerran jälkivaljaissa sielläkin lenkki on. Auttaisi saamaan ehkä vähän paremman tuntuman tuon adhd:n liikkeisiin.