Kennelliitto on suuressa viisaudessaan päättänyt luoda antidoping säännöt koiraharrastukseen: http://www.kennelliitto.fi/FI/antidoping/ 

Ajatus sinänsä on hyvä, mutta käytännössähän se säännöstö on susi :-(. Ja valitettavasti näyttää siltä että se on päätetty runnoa läpi välittämättä asian järkevyydestä yhtään mitään. Eläinlääkärit lähettivät yhdessä avoimen kirjeen Kennelliittoon, mutta saa nähdä onko sillä mitään vaikutusta.

Loppujen lopuksi aika pienillä muutoksilla doping-säännöstön suurimmat epäkohdat saataisiin karsittua. Eli kroonisissa mutta lääkityksellä oireettomiksi hoidettavissa olevissa sairauksissa/vaivoissa (kilpirauhasen/haiman vajaatoiminta, leikattujen narttujen pissavaivat yms.) osallistuminen sallittaisiin eläinlääkärin todistuksella. Jatkuvalla kipulääkityksellä hoidetut vaivat taas saa minusta ehdottomasti kuulua kilpailuista poissulkeviin. Ja sitten kun vielä saataisiin järkevämmät varoajat nukutuslääkkeille ja muille sellaisille (vaikkapa ne keltaiset fluoresoivat silmätitpat, joille on kanssa laitettu jokin ihan älytön varoaika) jotka eivät ole varsinaista sairauden hoitoa, vaan enemmän diagnosoinnin/hoidon apuvälineitä.

Ja tietysti kaikki lajit samalle viivalle, eikä mitään erioikeuksia näyttelyille tai luonnetesteille. Lisäksi säännöstön voimaantuloa voitaisiin porrastaa, alkuun sitä sovellettaisiin vain isoissa bileissä, vaikkapa SM-kisat/Voittaja-näyttelyt.