Sain idean, johon liittyi esineet ja jäljen nostaminen/jana. Sitä pitikin sitten heti illalla kokeilla molempiin poikiin. Ensin Bardi.

Tein pienen jäljenpätkän, kaari tieltä tielle n. 50 metriä. Reilun kymmenen metrin päässä tiestä merkkasin kohdan ja jätin siihen pikkupatukan ja jäljen loppuun merkkasin toisen kohdan ja siihen toinen pikkupatukka.

Tyhmänä pistin Bardin heti alkuun jälkiliinaan ja se kieputtui risujen ja puiden ympärille ja hommasta tuli vähän säätöä. Onnistuttiin kuitenkin lopulta siinä mitä yritin eli lähetin Bardin vähän matkan päästä esine-etsintäkäskyllä kohtisuoraan ensimmäistä esinettä kohti, se bongasi esineen ja kehuilla toi sen mulle. Palkkana vähän leikkiä ja namia. Sitten uudestaan se liina perään ja lähetys nyt jälkikäskyllä. Säätämisen jälkeen jäljen nosto ei ollut sekään ihan paras mahdollinen, mutta pienellä kannustuksella Bardi selvitti sen ja päästiin liikkeelle. Pienen matkan päässä odotti sitten jo se toinen esine ja Bardi pysähtyi sille ihan oma-aloitteisesti ja otti sen peräti suuhunsa! Sitten jälki olisi kuitenkin imenyt enemmän kuin esine, mutta kannustin Bardia ja pelmuttiin vähän patukan kanssa ja sai siitä vielä vähän namiakin.

Siihen nähden, että aiemmin Bardi monesti ei ole reagoinut esineisiin jäljellä vaikka ajaisi suoraan niiden yli, tuo oli jo iso edistysaskel. Katsotaan muutama treeni näin ja alkaaka esineet kiinnostaa. Seuraavaksi kerraksi pitää vaan katsoa selkeämpi paikka eikä tuollainen risukko, että ei tule noin paljon säätämistä.