Hakutreeneissä Rivalle vain kolme pistoa, vaikka olin suunnitellut pidempää treeniä. Maasto oli niin kökkönen että en viitsinyt mitään ihmeellistä siellä alkaa ottaa. On maastoja, jotka on vaativia ja siitä huolimatta hyviä ja sitten on maastoja, jotka on suoraan sieltä minne aurinko ei paista. Tämä oli jälkimmäistä.

OIkeaan etunurkkaan suorapalkkaava maalimies n. 50 m, peruslähetys (askeleesta siis). Koira lähti kivasti, mutta sen verran vinoon risukon keskellä että kutsuin takaisin ja lähetin uudestaan. Uusi yritys ja suorempi eteneminen, mutta parissakymmenessä metrissä pysähtyi tutkimaan jotain maassa, samoilla paikkeilla toinenkin koira teki ihan saman jutun eli joku ihme haju siellä oli. Jatkoi kuitenkin omatoimisesti matkaa eikä nähdäkseni kyse ollut mistään kuseskelusta. Maalimies löytyi ja kun Katja kaivoi ison purupatukan esiin oli koiran ilme kuulema WOW! Enpä ole koskaan nähnyt Rivan leikkivän tuolla tavalla maalimiehellä, se tosissaan puri patukkaan eikä Katjalla ollut mitään mahiksia varastaa lelua kun koira ei leukojaan höllännyt. Yleensähän Rivan puruote elää leikkiessä tosi paljon. Otin sitten itse patukan pois ja annoin Katjalle, hän jäi odottamaan kun vein Rivan n. 5 metrin päähän keskilinjasta ja lähetin vauhdista toiselle puolelle, minkä jälkeen siirtyi uuteen piiloon.

Keskilinjan ylitys meni hyvin, ja koira eteni erinomaisesti ja suoraan, tosin tällä puolella oli apuna pikkuinen vastatuulen vire. Täälläkin suorapalkka maalimieheltä ja tällä kertaa varastaminen onnistui. Sitten taas kohti keskilinjaa ja nyt Riva odottamaan n. 10 metrin päähän. Keskilinjan ylitys ei kuitenkaan onnistunut, mä olin huolimaton ja Riva meni mun väärältä puolelta ja lähti etenemään vinoon risukossa. Kutsuin takaisin ja uusi lähetys peruslähetyksenä askeleesta, nyt eteni jo suoremmin mutta ei siitä kovin hyvää pistoa tullut. Katja kuitenkin löytyi ja tänne 30 haukun ilmaisu, joka tulikin aika kivasti. Muutama ihan pieni hengityskatko, mutta ei mitään epäpuhtauksia vaan ihan kunnon haukkuja kaikki. Lopuksi minä ja toinen maalimies mentiin Katjan luokse ja siellä sitten hömpötettiin porukalla. Nyt ei enää Riva ihan samalla tavalla taistellut lelusta kuin ekalla maalimiehellä, vaan se oli enemmän sellaista vehtaamista. Tarjosi kuitenkin lelua maalimiehille ja nautti rapsutteluista ja kehuista.

Jälkeenpäin ajateltuna annoin ekan maalimiehen leikin kestää liian pitkään, se olisi voinut olla vaan sellainen että annetaan pieni "maistiainen" patukasta ja sitten jatketaan töitä. Ajattelin että jospas ensi kerralla vaikka kokeillaan yhtä kokonaan palkkaamatonta maalimiestä, katsotaan miten Riva reagoi siihen: nouseeko vai laskeeko?