Riva pääsi mukaan ruokkimaan lampaat.

Kokeilin taas hakuja ja vitsit mitä Riva teki, noita saattoi jo sanoa hakukaariksi! Ja lisäksi mä uskalsin luottaa siihen ja laskea sen monen kymmenen metrin päästä hakuun, kontrollifriikkinähän mun on ollut vaikea luottaa koiraan.

Varsinkin myötäpäivään meni hyvin ja matkaakin sellainen 60-70 metriä. Vastapäivä on edelleen se hankalampi suunta, mutta lyhemmiltä matkoilta meni siltäkin puolelta jo ihan siististi. Toki mä edelleen autoin sitä omalla liikkeellä ja sijoittumisella sekä toistamalla pois-käskyä, mutta kyllä tuossa oli jo ihan itua. Selvästi huomasi että katse pysyi kaarella pois eläimistä paremmin kuin aiemmin. Varsinkin viimeinen kaari myötäpäivään oli hieno ja sen päälle Riva saikin sitten kuljettaa eläimiä ympäri laidunta mun perässä.

Lisäksi Riva sai tehdä pari nostoa poispäinajosta. Pysäytin koiran kohtaan josta halusin sen aloittavan ajon, odotin että keskittyminen (ja katse) oli eläimissä ja annoin siinä-käskyn ja Riva teki tosi hienot rauhalliset ja määrätietoiset lähestymiset, joihin lampaatkin reagoi rauhallisesti mutta jumittamatta yhtään. Vaikka ei silmäkoira olekaan, niin kyllä katse ja sen suunta kertoo kroppakoirallakin paljon siitä mitä koiralla on mielessä.

Ja koirasta pääsi koko harjoituksen aikana yksi pieni haukahdus, vaikka vauhtia ja intoa oli riittämiin.