Pönttövuoressa sähkölinjalla, kuusi pistoa joista eka suorapalkkaava maalimies oikealle, toinen tyhjä, kolmas, neljäs ja viides pisto lyhyillä ilmaisuilla, toin koiran itse hallinnassa takaisin keskilinjalle ja viimeiselle maalimiehelle 15-20 haukun ilmaisu ja palkkana päivän ruoka. Tuuli pääsääntöisesti oikealta.

Hyvä treeni, lähti ensimmäisellekin maalimiehelle suht suoraan ja eteni mun mielestä riittävän kauas mutta ei jostain syystä saanut hajua, toisella lähetyksellä sitten löytyi. Maalimies toi namia syötellen keskilinjalle. Vasemmalle puolelle sitten se tyhjä pisto. Otin ensimmäisen lähetyksen vauhdista, Riva tuli kyllä keskilinjan yli hyvin mutta parin metrin päässä kääntyi että olikos tämä nyt ihan ok. Sitten lähetys uudelleen normaaleilla rutiineilla. Muuten ok, mutta jäi aika lyhyeksi, kun olin laittanut hämypiilon pariinkymmeneen metriin, Riva tarkasti sen mutta ei edennyt pidemmälle. En viitsinyt ruveta asiasta sen kanssa tappelemaan, vaan siirryimme seuraavalle pistolle, se ok. Palkkapurkissa oli aika vähän tavaraa ja ne loppui ennenkuin ehdin koiran ja maalimiehen luokse, mutta Rivalla ei ollut mitään aikomusta jättää maalimiestä vaikka namit olikin jo loppu, päin vastoin se jatkoi omatoimisesti ilmaisua saadakseen lisää palkkaa. Neljäs pisto ja tässä jännitti miten lähtee kun edellinen oli se tyhjä. Aivan loistava pisto, Riva lähti lähetyksessä aivan suoraan ja nosti tosi syvällä olevan maalimiehen hienosti. Tässä sama juttu, namit loppui ennenkuin ehdin paikalle, mutta Riva pysyi maalimiehellä hyvin. Viides pisto oikealle, vastatuuleen Riva hakee siksakaten mutta eteni hyvin alueelle eikä mitään ongelmaa. Kuudes pisto, lähti taas aivan suoraan ja eteni loistavasti ja ilmaisu erinomainen.

Erityisen tyytyväinen olen noihin kahteen vasemman puolen jälkimmäiseen pistoon myötätuuleen, koira eteni riittävän syvälle ja suoraan, vaikka siellä ensimmäinen oli tynkätyhjä. Nyt pitää sitten paljon treenata niin että hämypiilon takana syvemmällä on maalimies, että Riva oppii että aina pitää edetä riittävän syvälle eikä vain ensimmäisen vastaan tulevan piilon tasalle. Tyhjiä otetaan satunnaisesti mukaan, mutta ei laiteta niille mitään kompia. Mutta kokonaisuutena homma näyttää nyt hyvältä, koiralla on motivaatiota ja nyt päästään keskittymään etsintätekniikkaan. Ilmaisuissakaan ei näyttäisi olevan mitään ongelmia, mutta niitä pitää vielä pidentää. Lähetyksissä mun pitää itse kyllä edelleen skarpata ja voisi miettiä miten treenaisi noita pysäyttämättömiä lähetyksiä. Mä tykkäisin lähettää Rivan tyhjiltä palatessa toiselle puolelle pysäyttämättä, on turha rikkoa koiran rytmiä risteilyssä ellei ole pakottavaa tarvetta. Samoin hallittuja siirtymiä maalimieheltä keskilinjalle pitää vielä treenata. Nyt Riva ei enää kuitenkaan tunnu häiriintyvän siitä että mä otan sen haltuun ja tuon keskilinjalle, kuten ensimmäisillä kerroilla.

Treenikaveritkin kommentoi kuinka homma on aivan erinäköistä kuin jokin aika sitten :-).