Toinen hakukisa, paikkana Toijala, ja nyt päästiin sitten jo tuloskantaan. :-) HK1, 274 p. eli peräti ykköstulos. Tottis 82 p., esineet 30 p. ja henkilöetsintä 162 p. Tuomareina olivat Jorma Lehtola (tottis, esineet) ja Elina Ansalahti (henkilöetsintä).

Alokasluokan koirat aloitti tottiksella, kun ylemmät luokat lähti maastoon ja meille suoritusnumeroksi 6, yhteensä alokasluokan koiria oli 7. Katselin ensimmäisen tottisparin suoritukset ja sen jälkeen kävin virittelemässä Rivan, leikittiin pikkuisen narupallolla ja otin muutaman tottisliikkeen ja päälle vielä vähän leikkiä. Sitten Riva hetkeksi autoon odottamaan ennenkuin oli viimeisen kolmikon vuoro tottiksiin. Ilmoittautuminen hyvin ja sitten pieni tauko meille kentän laidalla, kun muut aloitti. Seuraaminen meni ihan hyvin, joskaan ei minusta ihan yhtä upeasti kuin viime viikonloppuna, arvosanan erinomainen. Istuminen taas maahan, puutteellinen. Liikkestä maahanmenossa Riva ennakoi aika voimakasti ja meni oikeasti ilman käskyä maahan, luoksetulo ok. Tuomari kuitenkin huomautti mulle vaan että pitäisi laskea askeleet, että valmisteleva osuus oli liian lyhyt, arvosana hyvä. Kaikki noudot oli ihan nappisuorituksia, arvosana kaikissa erinomainen. Eteenmeno puutteellinen, Riva lähti voimakkaasti vinoon ja mä käskin sen nopeasti maahan. Paikallaolo erinomainen.

Esineruutuun virittelin taas vähän Rivaa, leikittiin ja heitin lelun metsän reunaan ja Riva sai noutaa sen. Lisäksi mulla oli herkkupurkki, jonka jätin odottamaan metsätien laitaan paikkaan josta ei näkynyt ruudulle. Ilmoittautuminen hyvin ja tuomari esitteli alueen. Tuuli aika kivasti, mutta työskentelysivun suhteen ei mitenkään erityisen suopeasti, joten päätin aloittaa lähimmästä kulmasta. Riva lähti lähetyksellä reippaasti, ihan eri tavalla kuin viime viikonloppuna, ja katosi keltaisten saniaisten sekaan. Olin näkevinäni siitä pienen vilauksen alueen takaosassa, mutta sitten se jo tulikin takaisin suussaan lapsen kenkä. Luovutus ok. Aikaa ei ehtinyt kovin montaa kymmentä sekuntia mennä :-), mallikas suoritus ja tuomarikin arvosti.

Sitten vielä henkilöetsintään. Autot jätettiin alkuun reilun sadan metrin päähän alueesta ja siitä saattoi sitten valita menikö alueen alkuun vuorollaan autolla vai kävelikö koiran kanssa. Mä päätin kävellä, ehtiipähän koira vähän verrytellä ja käydä tekemässä viimeiset pissit. Sitä ennen virittelin taas vähän Rivaa, leikittiin ja haukutin sitä. Aikanaan sitten siirryttiin lähemmäs mutta oltiin vähän etuajassa, meitä edeltävä koira meni vasta maastoon. Siinä odotellessa Riva sitten kuuli kun metsästä huudetiin "Seuraava!" ja muitakin ihmisääniä kun edeltävän koiran ohjaaja ilmoittautui. Riva kuunteli tarkkaavaisesti, taisi ollakin ihan hyvä ;-). Omalla vuorolla sitten ilmoittautuminen hyvin. Eka pisto vasemmalle ja siellä Rivalla pieni ajatuskatko ja se nosti koipea matkan varrella, mutta muuten ihan mallikelpoinen etunurkan tarkastus. Sitten oikealle puolelle, vähän aluetta eteenpäin vinoon ja tuli sitten takakautta pois, mutta ei vielä maalimiestä tälläkään pistolla. Jatkettiin matkaa ja sitten nousi vasemmalta n. 30 m umpipiilosta maalimies, ilmaisu pätki vähän ja arvosanana hyvä. Seuraava maalimies löytyi oikealta n. 90 metristä, ilmaisu pätki edelleen ja arvosana tyydyttävä. Tässä vaiheessa mä jo tuumin että se on siinä, se kolmas jäi jompaan kumpaan etunurkkaan :-/, mutta lähetin Rivan vasemmalle viimeiselle pistolle. Ja sieltä alkoikin kuulua ilmaisu! Ilmaisu oli aikaisempia parempi, arvosana erittäin hyvä.

Työskentely oli tuomarin mieleen, mutta huomautti pienestä taaksepäintyöskentelystä ja siitä mun askeleesta lähetyksessä, että hän ei siitä vähennä pisteittä mutta jotkut tuomarit saattaa. Rivan työskentely olikin ihan erilaista kuin viime viikonloppuna, eteni hyvin riittävän syvälle, pääosin suoraan ja lähti jokaisella lähetyksellä hyvin. Olisi voinut työskennellä vähän enemmän eteenpäin, nyt se palasi pistoilta pääsääntöisesti mun taakse kun olin edennyt keskilinjalla, mä en nähnyt taaksepäintyöskentelyä kuin sillä ekalla oikealle. Yhden lähetyksen alueen keskivaiheilla tein vauhdissa keskilinjan yli, sekin meni hyvin. Ilmaisut oli kehnommat kuin mitä treeneissä on ollut, mutta positiivista se että viimeinen oli paras, eli koira pikemminkin nousi kuin latistui loppua kohti.

Työskentelyvire oli nyt kohdallaan ja homma toimi, kiva huomata että sen sai noin helposti kohdalleen. Kokonaisuutena Riva jaksoi hyvin tsempata aina uuteen osioon vaikka päivä oli pitkä. Jos vaan koepaikka saadaan niin eiköhän me vielä sitä kakkosta yritetä tänä syksynä...