Pojat pääsi käymään hierojalla. Bardin kanssa epäilin että saattaisi löytyä jumeja, Riva taas pääsi ihan tarkistuksen vuoksi, sehän on muutaman kerran aiemminkin hierottu.

Bardi pääsi ensimmäisenä käsittelyyn. Ensin tutkittiin vähän paikkaa ja hajuja ja moikattiin Minnaa, eli käytännössä Bardi kiipesi syliin ja pussasi ja pomppi sohvalla jne., se ei turhia kursaile. Fiksu omistaja olisi etukäteen opettanut koiralleen tempun mene kyljellesi makaamaan helpottaakseen hommaa koiralle... Kun päästiin itse asiaan, niin Bardi alistui yllättävän kiltisti kuitenkin makaamaan hierottavana. Kyllä mun sitä koko ajan piti olla pitelemässä, mutta mitään pakkopitelyä ei tarvittu. Suurimman osan ajasta oli ihan rauhassa kun vaan pidin kättä kaulalla merkkinä siitä että pitää pysyä aloillaan. Pidettiin kylkien välissä sitten pieni hengähdystauko ettei tarvinnut heti olla koko aikaa pötköön paikallaan.

Bardi olikin sitten aika jumissa, pahimmat kohdat oli alimpien rintanikamien tienoilla ja kylkiväleissä, toiselta puolelta oli jumia myös lannerangassa ja takajalassa. Minna epäili että Bardi olisi liukastunut niin että olisi muksahtanut lonkalleen, jolloin selkään olisi tullut kiertoa. Hyvin mahdollista, sillä Bardi on sen tyyppinen että se ei ihan pieniä kolhuja näytä vaan jatkaa menoa. Ei kuitenkaan mitään ihan hälyttävää, katsotaan parin viikon kuluttua uudelleen miltä tuntuu.

Sitten Riva vuorostaan käsittelyyn. Se on hierottu edellisen kerran syksyllä 2005, jolloin sillä olikin toinen kylki ihan jumissa mikä näkyi siinä että se ei halunnut paimennuksessa kiertää vastapäivään. Nyt ei vastaavia ongelmia ole ollut mutta kun meno on välillä aika rajua poikien leikkiessä, niin ajattelin ettei tarkistus Rivallekaan pahaksi olisi.

Riva ei koskaan ole erityisesti rakastanut käsittelyä ja nytkin oli aluksi aika jännittynyt, kun pistin sen kyljelleen, mutta pikkuhiljaa se alkoi rentoutua hieronnan edetessä. Asiaa auttoi varmasti myös se että Rivalta ei mitään isompia kipukohtia löytynyt, vaan lihaksisto oli pääsääntöisesti hyvässä kunnossa. :-) Ihan pienet puolierot Minna löysi niin että oikealla puolella selkälihaksisto oli vähän kireämpi ja vasemmalla puolestaan reisi, mutta ne ei ollut mitään merkittävää.

Ja mehän käydään Activassa.