Paimennusjuttuja on kotosallakin otettu vaikka niistä harvemmin tulee kirjoitettua. Lampaiden siirtäminen paikasta A paikkaan B ei enää oikein ole mitään raportoimisen arvoista ja mitään isompaa ei vähään aikaan ole otettu kun keskityin noihin pk-kisoihin valmistautumiseen. Se kynnys on nyt kuitenkin ylitetty ja aivokapasiteettia riittää muullekin.

Viime viikolla parina iltana otin Rivan mukaan kun laskin lampaat illalla pihaan hetkeksi laiduntamaan ja puuhailin kaikenlaista. Ajattelin edellisen Sinikalla käynnin innoittamana että harjoitellaan nyt tätä lampaiden ympärillä hengaamista, Riva kulki siis mukana. Mieli olisi tehnyt mennä kuljettamaan lampaita, mutta aika hyvin malttoi jättää rauhaan. Lopuksi sitten sai mielensä malttamisesta palkkion ja kuljetettiin lampaat aitaukseensa.

Annoin lampaille heinäsiivun yötä vasten ja siinä sain sitten inspiraation ottaa Rivan kanssa flänkkejä seisovien lampaiden ympärillä. Puutuin kaikkiin yrityksiin leikata kaarelta sisään ja huomasin että pois-käsky toimii tässä aika hyvin. Vastapäivä on edelleen Rivalle vaikeampi suunta, siinä leikkaa helpommin sisään varsinkin siinä vaiheessa kun ollaan jo ohi tasapainopisteestä. Siitä huolimatta flänkit meni yllättävän hyvin ja Riva jopa meni tasapainopisteen yli takertelematta, sekin on ollut sille välillä vaikeaa.

Viikonloppuna otettiin sitten lisää niin että laskin lampaat pihaan ja Rivan kanssa puuhailtiin kaikenlaista. Välillä kun lampaat meinasi ajautua tontin ulkopuolelle, lähetin Rivan hakemaan ne takaisin ja se teki tosi nättejä hakuja. Siis sellaisia että voi jo puhua ihan oikeasti hakuKAARESTA, matkat oli lyhyitä mutta jotenkin niissä oli sellaista pehmeyttä ja laajuutta mitä aiemmin ei ole näkynyt. Lisäksi pysyi koko ajan vastaanottavaisena ja hommassa oli kaikenkaikkiaan sellainen yhteistyön fiilis, eikä sellainen tahtojen taistelu mun ja koiran välillä niinkuin (liian) usein. Tällaista fiilistä me on haettu koko kesä :-)

Nyt kun tietäisi että oliko se lampaiden kanssa hengailu vai flänkkien drillaus se mikä tepsi. Jännityksellä odotan että miten toimii ensi viikonloppuna Sinikalla.