Ja erittäin tyytyväinen ohjaaja. Oltiin aamupäivällä Koirakorvessa (muualla on tähän aikaan vuodesta aina riski hirvenmetsästäjistä). Etukäteen olin arponut että onko treenin teema tyhjä pisto vai pidemmät ilmaisut ja päädyin pidempiin ilmaisuihin.

Kuusi maalimiestä, molempiin etunurkkiin, sitten kaksi viuhkana (vaikka ei Riva varmaan olisi niitä tarvinnut) ja sitten vielä kaksi valmiina. Ensimmäiselle maalimiehelle n.15 haukun ilmaisu, se ok, mutta ensimmäiselle maalimiehelle lähetyksessä oli sähläystä. Vasta kolmannella lähetyksellä koira lähti suoraan, kahdelta ekalta kutsuin sen takaisin koska meni minne sattui. Positiivista kuitenkin että poiskutsuminen ei vaikuttanut koiran motivaatioon vaan työskenteli tosi halukkaasti. Seuraaville neljälle maalimiehelle vain lyhyet (n. 5 haukkua) ilmaisut ja toin itse koiran takaisin keskilinjalle. Viimeinen maalimies oli alueen lopussa jossa oli jyrkkä ylämäki, sinnekin koira lähti hyvin ja etsi tosi nätisti vastatuuleen, vaikkei ollutkaan oikeaoppinen laatikkopisto. Ja pisin ilmaisu (n. 20 haukkua) aivan loistavasti! Mentiin sitten kaikki viimeiselle maalimiehelle taas hömpöttämään koiran kanssa.

On siinä vielä paljonkin treenattavaa, kuten Katja muistutti. Mm. lähetykset ja siirtymiset maalimieheltä keskilinjalle oli kautta linjan aika sähellystä (ohjaajan puutteita...), Riva varasti liki kaikissa lähetyksissä, se ei aina etene riittävän syvälle suoraviivaisesti lähetyksen suuntaan eikä tee niitä laatikkopistoja. Siitä huolimatta mä olen tähän treeniin äärettömän tyytyväinen, sillä nyt on selvästi motivaatio kunnossa ja koira haluaa tehdä hommia. Kaikki muu voidaan sitten vielä korjata treenaamalla. Ero heinäkuuhun on aivan uskomaton, kun silloin koira oli kolmen maalimiehen jälkeen ihan "puhki" eikä työskentelyinto riittänyt pientenkään ongelmien ratkomiseen etsinnässä, niin nyt tuntuu että koira vaan pistää pökköä pesään mitä pidemmälle päästään ja vaativampia tehtäviä sille antaa.