Mun pitää aina välillä saada tehdä eläinkokeita, tällä kertaa se lankesi taas Rivan osaksi. Tein sille jäljen, GPS:n mukaan 606 metriä, ikää himpun vajaa tunti, kuusi keppiä. Muodoltaan ensin parinsadan metrin suora, sitten terävä kulma (se eläinkoeosuus) ja kaari takaisin tielle. Ekalle suoralle yksi keppi, kulman jälkeen yksi ja loput neljä kaariosuudella.

Nosto tieltä n. 20 metrin päästä meni muuten hyvin mutta Riva olisi mennyt takajälkeä enemmän kuin sen 10 metriä. Nostoissa pitäisi saada vauhti vähän rauhallisemmaksi, nyt tuntuu että Riva bongaa kyllä jäljen hyvin mutta ei malta tarkistaa että kumpaan suuntaan sitä kannattaisi seurata.

Ajoi suoraa hyvin, pikkuisen kuitenkin piti vilkaista vieressä kulkevalla tiellä pyyhältäviä autoja eli keskittyminen ei ollut ihan 100%. Ekan kepin malttoi paikallistaa tosi hienosti, kehuin vasta kun keppi oli suussa ja palkaksi nakkeja. Matka jatkui mutta tiettyä levottomuutta hommassa oli ja syykin selvisi kun Rivan piti etsiä kakkapaikkaa kesken kaiken. Pitäisihän mun jo tietää että se pitää AINA käyttää tarpeillaan kunnolla ennen hommiin ryhtymistä. Siinä kakkapaikkaa etsiessään hukattiin se kulma ja sen jälkeinen keppikin jäi. Kun Riva sitten pääsi taas kunnolla jäljelle se selvästi tarkensi työskentelyään ja kaariosuudelta nousi kolme keppiä tosi tarkasti ja itsenäisesti, kehuin vasta kun keppi oli suussa ja palkkana kaikilta nakkeja. Selvästi Riva on nyt oivaltanut tämän keppijutun :-).

Jäljen viimeinen pätkä kulki polkua pitkin, mikähän alynväläys se taas olikin multa. Tien lähellä olevalla polulla todennäköisesti on ollut reilusti liikennettä näin marja- ja sieniaikaan... Selvästi Riva polulle tullessaan tuli huolimattomammaksi ja nenä nousi jäljestä joidenkin muiden hajujen perässä ja menikin sitten reagoimatta yli viimeisestä esineestä. Pidin liinasta vastaan ja Riva kaarsi takaisin mun luokse ja tarkisti kehoituksesta viimeisen jälkipätkän uudestaan ja bongasi kepin. Toi sitten ok ja palkaksi sekä nakkeja että lelu.

Eläinkoe ei siis ihan onnistunut, mutta ei siitä oikein koiraa voi syyttää. Jos oisin sen kakattanut ennen jäljelle lähtöä niin luulenpa että se olisi kulman ongelmitta selvittänyt, sen jälkityöskentely on yleensä sen verran tarkkaa. Toisaalta eläinkoe oli onnistunut, siihen nähden minkä verran Rivalla on ajettu jälkeä se selvittää hienosti alokasluokan kisapituisen & -ikäisen jäljen.