Poikien kanssa on säädetty kaikenlaista pientä, mistä ei ole tullut kirjoitettua.

Bardin kanssa kokeilin Skogsterin Mia tapaa aloittaa nouto patukalla leikkien. Taistellaan koiran kanssa patukasta ja leikin lomassa ohjataan koira istumaan ja palkkioksi aina leikki jatkuu. Alkuun patukassa pidetään koko ajan pieni veto koiran istuessakin. Sitten pikkuhiljaa koira oppii pitämään patukkaa rauhallisesti istuessaan. Sainkin leikittäessäni Bardin istumaan patukka suussa eteeni, mutta olo oli kyllä vähän käsi, en mä varmaan kisakelpoista noutoa osaisi tuolla tavalla pelkästään opettaa. Mutta täydentää varmasti mukavasti teknisempää noutoharjoittelua. Lisäksi kokeilin muutenkin noudon yhteydessä saalispalkkaa pallolla, toimi Bardille ihan hyvin.

Lisäksi Bardi on opetellut ottamaan koppeja palloista ja nameista. Tajusin jokin aika sitten että sillä on tämmöinen aukko sivityksessä, palkatessa on kätevä jos koira osaa ottaa koppeja. Ja sitä paitsi se on useimmista koirista hirmu hauskaa.

Rivan kanssa ei tuo noutopatukkaleikki onnistu, tai ainakaan mä en saa sitä onnistumaan. Sen sijaan tuon innoittamana on kuitenkin harjoiteltu tiivistä otetta kapulasta, niin että olen kevyesti vetänyt noutokapulasta ja kehunut Rivaa jos ote pitää. Ja irroituksen päälle pallo palkaksi. Riva on uskomaton, jo parin toiston jälkeen se selvästi oivalsi että kapulasta pitää pitää kiinni tiukemmin, eikä luovuta vahingossa. Sinänsä Rivan ote kapulasta on ollut ihan ok ja luovutuksetkin mallikkaita, mutta pieni vahvistaminen ei ole ikinä pahitteeksi.

Lisäksi on Rivankin kanssa kopiteltu tennispalloilla sisällä, toiveena että että se vahvistaisi lelun kanssa mun luokse palaamista. Rivahan tykkää usein "tuuletella" palkinnon voitettuaan, missä ei ole sinänsä mitään pahaa, mutta olisi näppärämpää jos se palaisi nopeammin haastamaan mua jatkamaan.

Molemmat pojat ovat myös jatkaneet kellistymisharjoittelua. Torstaisesta korvaepisodista huolimatta Riva on hoksannut että tässä ei olla kiusaamassa pieniä koiria, eikä vastusta ohjausta enää yhtä paljon. Ja Bardi menee vasemmallekin kyljelle.