Vajaa 100 m, joka askeleella nami ja lyhyehköt askeleet. Tällä kertaa tein sen uuteen kohtaan jossa oli avoimen koivikon sijasta koivuja ja isompia kuusia, silti edelleen harvahko metsä ja maapohja samanlainen heinittynyt kuten aiemmin. Puiden ja muutaman ison kiven ohi luoviessa jäljestä tuli hieman enemmän mutkitteleva kuin aiemmat pääosin suorat jäljet. Tällä kertaa pistin myös Bardin odottelemaan autoon, sisältä tai tarhasta olisi nähnyt kun tein jäljen. Tuosta autoonlaittamisesta sivuhuomautuksena, että autoon meno pitäisi nyt kyllä ottaa ihan erikseen työstettäväksi asiaksi. Bardille on selvästi jäänyt pentuajoista epämiellyttävä assosiaatio autoon menemisestä, kun siellä oli paha olo ja kaiken lisäksi kylmä. Nyt se matkustaa autossa nätisti ja rauhallisesti, eikä vaikuta stressaavan, ja menee autoon reippaasti kun on hihnassa. Jos se on irti ja huomaa että autoon pitäisi mennä, niin ei tule edes lähelle niin kauan kuin seison avoimen oven vieressä vaan selvästi välttelee tilannetta.

Jäljen ajo meni suht ok, ei mikään huippuhyvä suoritus, mutta ei ihan persiistäkään. Ajoin talutushihnalla, eli suht lyhyellä ja hetkittäin mentiin löysällä, välillä pienellä vedolla, mutta ei mitään hirveää ryysimistä. Tarkistelua sen sijaan aika paljon jäljellä. En tiedä mikä mielenhäiriö mut laittoi myös kokeilemaan "janaa" eli istutin Bardin n. metrin päähän kohtisuoraan jäljestä ja annoin sen itse hakea jäljen siitä, tähän asti jäljen alku on ollut ihan heti edessä ja olen tuonut koiran jäljelle niin että nenä osoittaa jäljen suuntaisesti. Sinänsä ei mikään huono suoritus, Bardi haki jälkeä suoraan edestä ja löysi sen, kääntyi takajäljen suuntaan, mutta pyörähti melkein saman tien takaisin ja löysi jäljen alkukohdassa olleet namit. Fiksumpaa kuitenkin olisi ollut tehdä tuo vasta kun jäljen ajaminen olisi muuten taas vähän sujuvammassa vaiheessa.

Rivan perjantaiset hakureenit peruuntui, joten huomennakin ehtisi ajaa jäljen, mutta taidan antaa Bardille nyt muutaman päivän tauon. Aika tiivisti näitä on nyt tehty, ehkä pieni sulattelutauko on taas paikallaan.