Sovitut hakutreenit sitten typistyi kahden ihmisen minitreeneiksi. No, kyllä me saatiin kuitenkin ihan kivat treenit aikaiseksi.

Rivalle ensimmäinen maalimies samaan kuusipusikkoon n. 30 metrissä kuin viikko sitten keskiviikkona kun olimme samassa paikassa. Otin Rivan autosta katsomaan kun annoin Paulalle namit, mötkön ja ohjeet. Sillä aikaa kun Paula meni piiloon, kävelytin Rivan poispäin pissalle ja sitten liivit päälle. Se veti taas keskilinjalle mentäessä, ei tarvinnut arvailla että halusiko koira töihin :-). Keskilinjalla koira sivulle, remmi irti ja näyttö vasemmalla kädellä rauhallisesti ja "ukko". Lähti vauhdikkaasti, kaarsi vähän taaksepäin mutta oikaisi sitten ihan lähetyslinjaan ja löysi Paulan. Palkkana pikkupurkki ruokaa ja sen päälle vähän leikkiä mötköllä ja hömpötystä. Sitten Riva hetkeksi autoon.

Toinen kierros Rivan kanssa niin että lähetys samasta kohtaa, mutta maalimies vähän syvemmällä. Palkkana pikkupurkki ruokaa. Kun Riva söi nameja purkista minä kytkin sen ja kun purkki oli tyhjä, Paula näytti toista herkkupurkkia ja lähti kävelemään aluetta eteenpäin, kunnes pääsi taas hyvään piilopaikkaan. Samaan aikaan minä ja Riva käveltiin viistosti kohti keskilinjaa, niin että kun Paula pääsi piiloon me oltiin samalla kohtaa keskilinjalla. Taas koira sivulle, remmi irti ja lähetys, eteni hyvin ja suoraan ja ehti haukahtaa useamman kerran ennenkuin Paula ehti avata purkin. Lopuksi vielä hömpöteltiin mötkön kanssa pois metsästä.

Tämä oli neljäs kerta uudella tavalla metsässä ja kyllä tämä taitaa olla oikea suunta, koiran motivaatio on ihan eri tasolla kuin aiemmin. Ensi kerralla katsotaan otetaanko kaikki kolme pistoa kerralla ja laitetaan vaikka yksi eri puolelle keskilinjaa.

Bardille samanlainen harjoitus kuin Rivan jälkimmäinen, sillä erotuksella että seurasimme keskilinjalta jo kun Paula meni ensimmäiseen piiloon ja matkat olivat hieman lyhyempiä. Ensimmäinen lähetys taas melkoista häsläystä, mutta siitä huolimatta lähti hyvin, suoraan ja meinasi mennä ohi maalimiehestä, mutta tällä kertaa nenä oli kuin olikin auki. Siirtyminen seuraavalle pistolle samalla tavalla kuin Rivalla ja nyt rauhallisempi lähetyskin ja hyvä löytö. Tämän jälkeen on hyvä paikka jättää hakujutut nyt pikkuisen muhimaan.

Koska treenit ei ollut kovin raskaat kävin vielä uittamassa koiria järvellä.