Tuloksissa nimittäin; ekassa alokasluokan hakukokeessa jäätiin ilman tulosta, ekassa avoimen luokan kokeessa jäätiin ilman tulosta ja niin jäätiin tänään ekassa voittajaluokan kokeessakin. Käytiin kokeilemassa Lahdessa Hundsfott Clubin kokeessa miltä se tuntuisi.

Arvonnassa saatiin numero 3 ja lähdettiin ekassa ryhmässä maastoon, kaikkiaan voittajaluokan koiria oli kahdeksan. Omaa vuoroa odotellessa tuli juoruttua ja koiran verryttely ja virittely jäi vähän hätäiseksi kun olikin jo oma vuoro.

Maasto oli suht kiva tuntuinen, koiran työskentelyä näki välillä aika pitkällekin, maasto laski keskilinjan molemmin puolin eikä ollut  mitään ihan hirmuista ryteikköä. Alueella risteili paljon polkuja, aika moni lähetys osui niin että koira juoksi suoraan polkua pitkin. Keli oli kostea, mutta ei varsinaisesti satanut ja tuuli pääsääntöisesti radan suuntaisesti alkupäästä loppua kohti.

Intoa oli vaikka muille jakaa, ainakin alussa, ja Riva lähti suoraan sinne minne lähetinkin ja irtautui riittävän syvälle. Jos jotain olisi voinut parantaa niin etenemistä pistoilla, teki nyt sellaisia piikkimäisiä mistä johtuen tein pari kertaa paikkopistoja niin että lähetin uudelleen samalle puolelle. Toisaalta tuuli suosi tuollaista työskentelyä eikä tuomarikaan (Maija-Liisa Kajas) huomauttanut asiasta. Eka maalimies löytyi vasemmalta vähän ennen 100 metriä, avoimessa roskiksessa. Ilmaisu erinomainen, 9 pistettä siitä, tuomarikommentin mukaan hallinta olisi voinut maalimiehellä olla vähän parempikin, Riva käväisi haistamassa maalimiestä  tämän noustessa piilosta ja siinä lisäkäskyjä.

Toinen maalimies oikealla ennen 200 metriä, umpinainen roskis ja Rivalla vaikeuksia ilmaisussa. Ensin kuului hau-tauko-hau enkä vielä siinä vaiheessa hyväksynyt ilmaisua. Sitten Riva ilmestyi kuikkaamaan että tuletkos ja kun en reagoinut mitenkään, palasi omatoimisesti maalimiehelle ja aloitti ilmaisun, edelleen tavanomaista verkkaisemmin. Hyväksyin kuitenkin ilmaisun, mutta en ehtinyt pitkällekään kun Riva kävi uudelleen pyörähtämässä näkösällä, siinä sitten seisoin ja katselin taivaalle toivoen että menisi vielä takaisin - Riva palasi jatkamaan ilmaisua ja saatiin maalimies ylöskin. Ilmaisusta sitten 3 pistettä, joku toinen tuomari olisi saattanut hylätä koko maalimiehen tuollaisen pelleilyn seurauksena.

Toisen maalimiehen jälkeen sitten vähän tökki lähetyksissä, Riva oli sitä mieltä että jospas tämä jo riittäisi mutta pienen tsemppauksen jälkeen meni kuitenkin, tosin ei irtautunut enää yhtä syvälle kuin alkuradasta. Reilun 200 metrin kohdalla tuomari kertoi että aikaa 7 minuuttia eli ei mitään hätää. Olin lukevinani koirasta vasemmalla puolella että sillä on haju ja irtautuikin yhdessä kohdassa pidemmälle, mutta ei kuitenkaan maalimiestä. Lähetin sitten vuorotellen molemmille puolille mutta oli aika tahmeaa ja samalla kun loppui alue niin loppui aikakin. Viimeinen maalimies olisi ollut siellä vasemmassa takanurkassa...

Jossitellen, jos olisin uskonut itseäni että koiralla oli siellä vasemmalla haju ja lähettänyt sitä sitkeästi sinne, sen sijaan että laitoin tasapuolisesti molemmin puolin, niin olisiko se ehkä sen viimeisenkin nostanut? Toisella koiralla tuo taktiikka oli tuottanut tulosta ja saivat kaikki kolme maalimiestä.

Työskentelystä tuomari antoi 34/40 pistettä, mikä minusta oli ihan kohtuullisen hyvin kun työskentelyssä kuitenkin olisi vielä parantamisenkin varaa. Toisaalta ei se nyt mitään ihan toivotontakaan ollut, vähän enemmän rutiinia ja kestävyyttä niin se on siinä. Nyt ei taas pitkään aikaan ole otettukaan pidempiä ratoja harjoituksissa ja yleensäkin treenaus on ollut aika minimaalista. Toisaalta myös ilmaisut kaipaa edelleen vahvistamista, samoin välillä voisi treenata haltuunottoja niin että palkka kuitenkin tulee maalimieheltä, ettei ala kyttäilemään mua piilolle tullessa. Tuomari kommentoi että ohjaajan hoiti omat hommansa mallikkaasti, hermot piti hyvin silloinkin kun homma ei mennyt ihan oppikirjan mukaan. Itse olen tyytyväinen siihen että ajankäyttö onnistui noin hyvin, 2/3 ajasta oli käytetty suurinpiirtein siinä kun 2/3 alueesta oli käyty ja 2/3 maalimiehistä löydetty.

Koska tulokseen ei ollut mahdollisuuksia niin päätin etten mene tottikseen ja esineruutuun. Pääsinpähän ajelemaan kotiinpäin hyvissä ajoin.