Päästiin pitkästä aikaa hakuilemaan ja Rivalle ilmaisupainotteinen treeni.

Neljä maalimiestä, ekalla ilmaisu 25-30 haukkua ja palkka, en mennyt maalimiehelle ollenkaan. Toisena maalimies pahvilaatikossa, ilmaisu kunnes tulin paikalle ja otin koiran haltuun. Kolmantena suorapalkka ja viimeisenä lyhyestä ilmaisusta palkka. Kakkosella palkkana nakkeja, muilla lelut ja pieni saalisärsyke koiran tullessa paikalle ja sitten lelu piiloon (paitsi tietysti suorapalkalla).

Eka ilmaisu oikein hyvä, mutta toisella pätki kovasti. Riva yritti haukkujen välissä päästä pahvilaatikkoon maalimiehen seuraksi... Otin kuitenkin suunnitelman mukaan eli tulin paikalle ja otin koiran haltuun, sillä maalimiehenä oli kaverin pikkutyttö, joka ei ole kovin kokenut hakumaalimies vaikka koirien kanssa onkin kasvanut.

Lähti kaikille maalimiehille innolla ja suoraan juuri sinne minne osoitin! Vähän oli vauhtia, karkasi mm. toiselta maalimieheltä palattaessa keskilinjalla seisovan ihmisen luokse kun en ollut tarkkana.

Nyt tarvitaan selvästi piilotreeniä, mitä tuleekin meidän porukassa liian harvoin tehtyä. Me kun vaihdellaan maastoja usein eli mitään kiinteitä piiloja ei ole käytettävissä eikä aina jaksaisi raahata niitä metsään ja pois.