PEKO-ryhmä vieraili Tampereen raunioradalla. Ihan täysin uutta ja outoa rauniot ei Rivalle ole, me käytiin raunioperuskurssi sen ollessa reilun vuoden ikäinen. Sen jälkeen ei kuitenkaan ole raunioilla käyty ja välissä on liki kolme vuotta.

Rivalle ensin kaksi maalimiestä, toinen pieneen parakkiin ja toinen maan rajassa olevaan betonitunneliin. Lähdin kulkemaan radan takareunaa myötäilleen että saataisiin hyöty tuulesta, Riva liikkui ongelmitta raunioiden lomassa. Rivan työskennellessä ammuttiin pari laukausta, ei mitään reaktiota niihin. Parakki oli helppo nakki, ovi oli auki. Ilmaisu ei paras mahdollinen mutta ok.

Jatkettiin matkaa ja Riva merkkasi hajun keskellä olleeseen isoon rauniosokkeloon. Sai paikallistaa hajua hyvän aikaa, kunnes katosi maan rajassa olleeseen tunneliin, jota en meinannut itse huomata lainkaan. Meni ihan maalimiehelle asti (tunnelia ei ollut tukittu, se oli vaan ahdas) ja ihmetteli siellä hetken mutta aloitti sitten kuitenkin ilmaisun.

Toisella kierroksella yksi maalimies valmiiksi ritilärappusten yläpäähän. Kiipesi rappuset reippaasti, vaikka minä jäin alas, maalimiehellä vähän kieppui ja ihmetteli mutta aloitti haukun ja siitä palkka. Toinen maalimies Rivan nähden pimeään palotaloon, sitten hetkeksi ovi kiinni ja Riva yritti oven alareunassa olleesta pienestä "kissanluukusta" perään. Palotalon voimakas savun haju selvästi oudoksutti, mutta nappasi maalimiehen hajun melkein heti ja paineli kontin perälle. Pimeässä ei kuitenkaan aloittanut ilmaisua heti ja Pekka ei jäänyt odottamaan haukkua vaan palkkasi. Suorapalkasta tuskin mitään vahinkoakaan oli, mutta eiköhän se haukkukin olisi sieltä tullut kun koira olisi saanut vähän työstää outoa tilannetta.

Mukavaa vaihtelua tavanomaisempien treenien joukkoon.